›Hem
  ›Romaner
      ›Din dumme jävel
       De tama längtar …
      ›Den stora kombin
  ›Boken om Ljungby
  ›Artiklar
  ›Astrad och Götrad
  ›Reseskildringar
  ›Sångtexter
  ›Blue Orange Peel Music  

De tama längtar, de vilda flyger

I maj 2007 kommer De tama längtar, de vilda flyger i ny pocketutgåva, utvald av En bok för alla, som i tre decennier gett ut kvalitetslitteratur med statligt stöd och därför till billigt pris. Det fina omslaget är på samma gång nytt och nostalgiskt, gjort av Annika Lyth. Förordet är skrivet av författaren Gunder Andersson. I allt annat är det samma roman, varm, spännande, tidlös och som det är svårt att lägga ifrån sig. Därom vittnar de tusentals läsare som redan tagit den till sitt hjärta. I flera år har den inte gått att få tag i. Nu uppstår den igen, i vacker, lättillgänglig, billig pocket. Läs den gärna!

De tama längtar, de vilda flyger gavs först ut 1996 på Rabén Prisma, blev mycket uppmärsammad och vann bland annat det prestigefyllda Ivar Lo-priset på 150 000 kronor.

Recenscenterna skrev bland annat:
"Det är en klassisk manlig utvecklingsroman av en ytterst skicklig berättare. Suktar man efter en historia som håller, där dramaturgin hela tiden suger läsaren vidare mot nya frågor, då kan man känna sig trygg: man får sitt lystmäte."
– Maria Gummeson (Küchen), Upsala Nya Tidning

"Rydell skriver medryckande, stundtals blixtrande intensivt. Han fångar ytterst väl unga människors längtan och sårbarhet, deras försök att med kärlek och gemenskap ge vardagen den stadga som skulle kunna göra livet mindre smärtsamt. Det är en verklighetsnära roman, med inslag av fantasifulla skeenden, som från början till slut engagerar läsaren. Avgjort en läsupplevelse av påtaglig betydelse."
– Ingvar Engvén, Bibliotekstjänst

"Detta är en vacker roman, varm och närvarande. Författaren vet vad han vill och gör det med exakthet. Detaljerna ger en närvarokänsla, ger smak på tungan, dofter i näsan, bilder som gungar under ögonlocken."
– Johanna Nilsson, Dalademokraten

"De tama längtar, de vilda flyger; är en av de bästa svenska romaner jag läst på länge. Redan från första sidan är jag fångad och så fortsätter det till slutet."
– Åke Lundgren, Norra Västerbotten

"Allt som allt är det en roman som formar sig som en hyllning till vardagen och vänskapen, en ljus, varm historia fri från poseranden, svärta och terapiassociationer. Så mycket godhet utstrålar den att den liknar en motståndshandling."
– Marie Petersson, Göteborgs-Posten (DN)© 2007 · Skapande Ord